כריית ביטקוין היא תהליך אישור עסקאות ברשת הביטקוין. על מנת לעשות זאת, כורים מתחרים זה בזה כדי לפתור בעיות מתמטיות. הכורה שפותר את הבעיה ראשון, מקבל תגמול של מספר קבוע של ביטקוין וכל העסקאות שאומתו על ידי אותו כורה מתקבלות כמאושרות.
סוגים שונים של מחשבים והיתכנותם בכריית ביטקוין.
הסוג הראשון הוא CPU (Central Processing Unit). מעבדים הם אחד הרכיבים הנפוצים ביותר במחשבים מודרניים וניתן למצוא אותם כמעט בכל מכשיר שאתה יכול לחשוב עליו – ממחשבים ניידים ועד טלפונים סלולריים ואפילו מקררים. למעבדים יש ליבות רבות מה שאומר שהם יכולים להריץ פעולות רבות בבת אחת, מה שהופך אותם לטובים לכריית ביטקוינים מכיוון שיש להם את כוח המחשוב הדרוש כדי לפתור בעיות במהירות.
בחירת מחשב לכריית ביטקוין יכולה להיות מסובכת מאוד. ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון כמו סוג המעבד, כרטיס מסך, ספק כוח ועוד.
אם אתם רוצים לבצע את הכרייה בצורה מקצועית, אתם זקוקים גם לזה שיהיה לכם ריג לכריית מטבעות שיכול לעמוד בעומסים ויכול להצליח לענות כמה שיותר מהר על החידה בשביל שתוכלו להרוויח את העמלה שלכם.
ישנם סוגים רבים ושונים של מחשבים שניתן להשתמש בהם לכריית ביטקוין, אך לכולם יש כמה דברים משותפים. הם צריכים להיות בעלי כוח עיבוד גבוה, מספיק זיכרון RAM ומערכת קירור יעילה.
על מנת לקבל את ההחלטה הטובה ביותר, תחילה עליך לשקול מה אתה תכרה. כריית ביטקוין שונה מאוד מכריית מטבעות קריפטוגרפיים אחרים. הוא דורש כוח עיבוד רב ומייצר הרבה חום.
אם אתה מחפש לכרות ביטקוין, אז תצטרך לקנות כרטיס גרפי אחד או יותר (GPU) ולוח אם שיכול לתמוך בכרטיסים אלה. תזדקק גם ליחידת אספקת חשמל (PSU). תצטרך לקנות גם מאווררי קירור משלך למחשב.
כריית ביטקוין היא לא משהו שרוב האנשים עושים בבית; הרבה יותר יעיל להצטרף למאגר כרייה שבו אנשים רבים עובדים יחד וחולקים את התגמולים שלהם זה עם זה.
תהליך כריית הביטקוין דומה מאוד להגרלה ענקית שבה אתה מתחרה עם חומרת הכרייה שלך עם כולם ברשת כדי להרוויח ביטקוין. חומרה מהירה יותר לכריית ביטקוין מסוגלת לנסות יותר ניסיונות בשנייה כדי לזכות בלוטו זו, בעוד שרשת הביטקוין עצמה מתאימה בערך כל שבועיים כדי לשמור על קצב מציאת ה-hash בלוק מנצח כל עשר דקות. בתמונה הגדולה, כריית ביטקוין מאבטחת עסקאות שנרשמות בפנקס הציבורי של Bitcon, רשת הבלוקים. על ידי ביצוע הגרלה אקראית שבה חשמל וציוד מיוחד הם מחיר הכניסה, העלות לשבש את רשת הביטקוין משתלמת עם כמות כוח הגיבוב שמוציאים כל משתתפי הכרייה.
שלוש קטגוריות עיקריות של כורי ביטקוין:
כריית ביטקוין היא תהליך של הוספת רשומות עסקאות לפנקס הציבורי של ביטקוין של עסקאות קודמות או בלוקצ'יין. הכרייה נעשית על ידי הפעלת מחשבים חזקים במיוחד (הידועים כ-ASICs) שמתחרים מול כורים אחרים בניסיון לנחש מספר מסוים. הכורה הראשון שמנחש את המספר מקבל את הבלוק הבא בשרשרת הבלוק ולתבוע את התגמולים.
ביטקוין הוא מטבע קריפטוגרפי שנכרה על ידי פתרון בעיות מתמטיות. ישנן שלוש קטגוריות עיקריות של כורי ביטקוין:
1) כורי תחביבים: אלה אנשים שכורים ביטקוין בזמנם הפנוי כתחביב. הם משתמשים בכוח המעבד של המחשב שלהם כדי לעשות זאת.
2) כורים מקצועיים: מדובר באנשים שכורים ביטקוין למטרות רווח והשקיעו בציוד כרייה יקר כמו ASIC או כרטיסים גרפיים.
3) בריכות כרייה: אלו הן קבוצות של כורים המשלבות את כוח המחשוב שלהן ומחלקות ביניהן את הרווחים לפי כמות כוח המחשוב שכל חבר תרם לפתרון הבעיה המתמטית.
כריית קריפטו
כריית קריפטו היא תהליך של שימוש בכוח עיבוד מחשב כדי לפתור בעיות מתמטיות ולהרוויח מטבעות קריפטוגרפיים.
תהליך כריית הקריפטו דומה מאוד לחיפוש זהב. הכורים מחפשים כל הזמן אחר גוש זהב שיניב רווח.
מחשבי כרייה מוקמים לרוב במרכזי נתונים או מחסנים עם כמויות גדולות של חשמל ומערכות קירור על מנת לשמור על תנאים אופטימליים לכרייה.
כרייה קיימת מאז תחילת הביטקוין, אך היא הופכת פופולרית יותר בשל הערך המוגבר של מטבעות הקריפטו.
כריית קריפטו היא תהליך הכולל פתרון בעיות מתמטיות מורכבות כדי לאמת עסקאות בבלוקצ'יין. בתמורה, הכורה מקבל תגמול בביטקוין או מטבע קריפטוגרפי אחר.
כריית ביטקוין היא חלק חשוב ובלתי נפרד מהביטקוין המבטיח הוגנות תוך שמירה על יציבות, בטוחה ומאובטחת של רשת הביטקוין.
כרייה היא גם המנגנון המשמש להחדרת ביטקוינים למערכת: לכורים משלמים כל עמלת עסקה כמו גם ביטקוינים חדשים שנוצרו.
כריית קריפטו יכולה להיעשות על ידי כל אחד, אבל זה לא קל ויכול לקחת הרבה זמן, משאבים וכסף. כרייה דורשת מחשבים רבי עוצמה הפותרים בעיות מתמטיות מורכבות על מנת ליצור בלוקים חדשים של מטבעות.
ככל שהמחשב שלך חזק יותר, כך תוכל לפתור את בעיות המתמטיקה האלה מהר יותר ולכרות מטבעות מהמחשב שלך.
כריית קריפטו היא תהליך של יצירת בלוקים חדשים בבלוקצ'יין. כרייה דורשת הרבה כוח חישובי ומשאבים, וזו הסיבה שהיא כל כך יקרה.
הסיבה לעלות הכרייה הגבוהה היא שהכורים מתחרים זה בזה כדי לפתור בעיה מתמטית וליצור את הבלוק הבא בבלוקצ'יין. הכורה הראשון שפותר בעיה זו מקבל תגמול על ידי קבלת מספר קבוע של מטבעות, אשר מתווספים לאחר מכן לארנקו.
מהי כריית קריפטו?
כריית קריפטו היא תהליך של פתרון חידות מתמטיות מורכבות כדי להשיג מטבע דיגיטלי. החידות מעוצבות בצורה שקשה יותר ויותר לפתור אותן ככל שיותר כורים מצטרפים למשחק. זה מוודא שמטבעות חדשים ישוחררו במרווחי זמן קבועים, וזה גם מרתיע האקרים מלנסות לגנוב מטבעות כלשהם על ידי יצירת עסקאות מזויפות.
מה העלות של מחשב כריית קריפטו?
העלות של מחשב כריית קריפטו תלויה בסוג המטבע הקריפטוגרפי שנכרה. לדוגמה, אם אתה כורה ביטקוין, תצטרך מחשב יקר יותר מאשר אם היית כורה Monero.
בדרך כלל, העלות של מחשב כריית קריפטו נעה בין $600 ל-$3000.
כמה חשמל משתמש מחשב כריית קריפטו ביום וכמה הוא יקר?
כמות החשמל הדרושה לכריית מטבעות קריפטוגרפיים תלויה בכמה מטבעות נכרים ביום ובאיזה סוג מחשב משתמשים.
מחשבי כרייה יכולים להשתמש עד 3,600 וואט לשעה, מה שאומר שהם יכולים להשתמש בחשמל בשווי של עד 20-25 ש”ח בשעה אחת בלבד. מספר זה גדל ככל שרמת הקושי עולה ולוקח יותר זמן לפתור כל בעיה.
בממוצע, מחשבי כריית קריפטו משתמשים בחשמל בשווי של כ-600 ש”ח ליום אחד שהם עובדים.